Читайте блог, такий контрастний,
                    Де, навіть, кіт покаже язика.
                    Любіть себе - бо кожен з нас прекрасний
                    І не шукайте сенс життя!

Wednesday, September 17, 2008

"Річ в собі"

Із раннього дитинства нам кажуть, що ми повинні завжди йти власним шляхом, рости маленькими індивідуалами та зрештою самоствердитись як особистості, стати повноправними членами суспільства, зайнявши в ньому свою неповторну нішу. Лозунги на зразок "Пізнай самого себе" відомі ще з часів древньої Греції та продовжують звучати і зараз, однак лише незначній частині індивідів вдається досягти бажаної мети і стається це здебільшого випадково, в той час як решта аутсайдерів все "шукаючи себе" дивляться на світ очима ображеної сумної собаки, яка не знає як бути далі.

Так от питання: що ж робить нас такими особливими неповторними та індивідуальними, що б змогло нас виділити з сумарної маси інших людей? Маса моделей надзвичайної краси так ніколи і не виходить на кращі світові подіуми, а кістляві невиразні гримзи стають богинями, більшість геніїв інтелектуалів залишаються непоміченими і невизнаними, перебиваючись мізерними заробітками, а тупуваті грошовиті дядьки стають ще більш грошовитими, за звичайним святковим столом професійний актор залишається непоміченою сірою мишею, в той час, як душею компанії стає невиразний хлопчина з гітарою та незначною кількістю сірої речовини у мозку ...

То ж чого вимагає від особливих людей суспільство? Краси - ні, видовищ - так! Розуму - ні, самовпевненості та сильного внутрішнього духу - так! Надзвичайних творчих здібностей - ні, природності та простоти - так!

Отже, якщо ви хочете стати особливим, то станьте сильним всередині, поводьтеся природньо і просто, навчіться інколи створювати видовище із своєї поведінки, а головне любіть себе та ніколи і нізаяких обставин не втрачайте почуття гумору!



4 comments:

Unknown said...

То все філософія,головне ніяка наша простота та відкритість не зробить нас багатими чи красивими.Потрібно змінювати соціальні стеріотипи та правила,а їх нажаль не встановлюємо ми - прості люди :)

Halina said...

Я накатала цілу сторінку тексту і "многа букаф", щоб довести, що насправді розум та краса не є достатніми умовами для особливості та індивідуальності, а лише інколи необхідними; можна сказати поламала стереотипи суспільства, а ти мені тут знов про красу та розум :)

coolsiu said...

Ну тоді всі відомі философи, вчені, художники тупі? Як на рахунок
Тесли
Леонардо Да Вінчі
Альберта Эйнштейна
Галилео Галилея
Миколи Коперника
Джордано Бруно
Исаака Ньютона
Марії Кюри
і т.д.
Вони здобули відомість і популярність, і головне не тупістю. І стереотипом навпаки легше бути, тому що не люблять вискочок, та зарозумілих. Поряд з розумною людиною відчуваєш себе тупим, це правда. Але розумні просуваються, а ми лишаємся у багні і заздрісно споглядаєм на них знизу...
На рахунок багатіїв та сама історія, раджу почитати біографіі цих людей і як вони досягали свого. Ці люди вміли ставити цілі і досягати їх. І саме тому, що вони мислили не стандартно і досягали мети вони стали такими.

Halina said...

Суть особливості людини полягає не у наявності і не у відсутності краси чи розуму. Суть - в індивідуальності особистості, яка дає відповідь на запитання: "Що робить мене не таким як усі?"
Розглянемо деякі із запропонованих прикладів.
Леонардо да Вінчі - людина далеко не із бідної сім'ї, невідомої зовнішності, що вчилася в кращих художніх школах свого часу й стала популярною в першу чергу як представник типу "універсальної людини", що володіла близько 50 видами різних професій. Така геніальна універсальність й стала особливістю цієї людини створивши йому славу італійського чародія Фауста.
Галілео Галілей,Микола Коперник, Джордано Бруно - ряд людей, що створили множину відкриттів у часи інквізиції, проте виділились із гурту собіподібних тим, що були демонстративно спаленими тією ж інквізицією.
Альберт Ейнштейн - людина ніякої зовнішності та глибочезних запасів нових теорій та відкриттів для людства, але ще більшою силою внутрішнього духу та опозиційного бунтарства, що проявлялись в його поведінці з раннього дитинства та мотивували досягнення нових вершин й зробили зрештою популярним.
Марія Кюрі - перша ЖІНКА, що відкрила радіоактивний елемент та описала теорію радіоактивності, проте стала популярною лише після виходу в світ біографічного роману її дочки. Чи багато чоловіків-відкривачів нових хімічних елементів та власників Нобелівських премій ми пам'ятаємо сьогодні?